tel. 607 248 202
Kroczewo 133
09-142 Kroczewo
biuro@piekarczykkroczewo.pl

Godziny otwarcia
Pon. - Sb.: 7:00 - 21:00
Nd.: 10:00 - 21:00

 

 

MENU NA PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE


Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcia okolicznościowe. Wszelkie dania prosimy traktować jako propozycje: możemy przygotować także inne potrawy, zgodnie z Państwa oczekiwaniami.


I DANIE NA CIEPŁO


  1. Rosół z kluseczkami,
  2. Flaczki domowe,
  3. Zupa krem szparagowa,
  4. Zupa krem brokułowa.

II DANIE NA CIEPŁO


  1. Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami w otoczce z bekonu w sosie z zielonego pieprzu i koniaku,
  2. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – pieprzowym,
  3. Kotlet schabowy,
  4. Schab pieczony w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i koperkiem,
  5. Rolada schabowa faszerowana jarzynami w sosie jarzynowym,
  6. Filet z indyka w sosie żurawinowym,
  7. Rolada z indyka ze szpinakiem w sosie szpinakowym,
  8. Kaczka pieczona podana w sosie wiśniowym,
  9. Kurczak pieczony (oddzielnie udko i oddzielnie podudzie) garnirowany ananasami,
  10. De’volaille,
  11. Cordon Bleu z pieczarkami lub szynką (z piersi z kurczaka lub ze schabu).

III DANIE NA CIEPŁO


  1. Pieczony karczek w sosie z grzybów leśnych podany z kluskami śląskimi,
  2. Zupa gulaszowa,
  3. Półmisek mięs (golonka po bawarsku, żeberka pieczone, mini sznycelek lub pałki z kurczaka),
  4. Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane mięsem z indyka.

IV DANIE NA CIEPŁO


  1. Barszcz czerwony podany z pasztecikiem,
  2. Żurek z jajkiem i białą kiełbaską.

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH


  1. Ziemniaki z koperkiem,
  2. Ziemniaki opiekane,
  3. Kluski śląskie.

WARZYWA DO WYBORU


  1. Warzywa gotowane na parze,
  2. Młoda kapusta,
  3. Buraczki zasmażane,
  4. Kapusta modra na bazie soku z czarnej porzeczki,
  5. Bukiet surówek.

PRZYSTAWKI ZIMNE


  1. Półmisek mięs pieczystych,
  2. Pasztet z ćwikłą,
  3. Jajka faszerowane na trzy sposoby,
  4. Roladki schabowe z musem chrzanowym zalane galaretką,
  5. Kolorowe roladki w cieście biszkoptowym,
  6. Roladki z białej szynki ze szparagami w galarecie koperkowej,
  7. Ryba po grecku,
  8. Tymbaliki z kurczaka,
  9. Galaretka z nóżek wieprzowych,
  10. Śledziki marynowane.

SAŁATKI


  1. Sałatka brokułowa
  2. Sałatka z wędzonym kurczakiem,
  3. Sałatka śledziowa,
  4. Sałatka z rukoli i roszponki z kawałkami łososia z sosem winegret,
  5. Sałatka ze szpinaku z marynowaną gruszką , serami pleśniowymi, owocami i chutneyem,
  6. Bukiet sałat z warzywami i malinowym dressingiem,
  7. Pomidory z mozzarellą lub szczypiorkiem,
  8. Ogórki małosolne  (Jeżeli będą już dostępne).

NAPOJE


  1. Kawa, herbata,
  2. Woda mineralna z miętą i cytryną,
  3. Soki (jabłko i pomarańcz),
  4. Coca-cola, sprite, fanta.

DESERY


  1. Ciasto mix,
  2. Owoce,
  3. Tort wg zamówienia,
  4. Desery lodowe wg oddzielnej oferty,
  5. 2 gałki lodów z bitą śmietaną, owocami i sosami – 6 zł/os,
  6. 3 gałki lodów z bitą śmietaną, owocami i sosami – 8 zł/os.


menu
galeria
cukiernia